Ping: 0 ms
Download
Mbps
Upload
Mbps
IP Address:

Testi I Shpejtësisë Së Internetit

Çfarë është testimi i shpejtësisë në internet?

Një test me shpejtësi interneti është procesi i analizimit të parametrave të lidhjes me brez të gjerë duke dërguar një skedar të vogël nga serveri dhe duke matur kohën që duhet për të shkarkuar dhe pastaj të ngarkojeni skedarin përsëri në server. Përgjatë rrugës, gjithashtu mund të llogariten parametrat si jitter dhe humbja e paketës. Disa nga pritësit e testimit të shpejtësisë gjithashtu matin pingin, që është koha për një mesazh për të bërë një udhëtim të rrumbullakët nga dërguesi në destinacionin dhe mbrapa, duke dërguar një paketë kërkimi të ICMP protokollit në host.

Testet më të mira të shpejtësisë kanë servera të shumta pritëse anembanë globit, të cilat lejojnë një përdorues të provojë shpejtësinë e internetit në vende të ndryshme. Është më mirë të provoni shpejtësinë me një server që është pranë serverit të aplikacionit të uebit ose web-it në përdorim; ndryshe, shpejtësia e raportuar nuk pasqyron shpejtësinë aktuale të punës së përdoruesit.

Çfarë është Ping?

Ping është koha e reagimit të lidhjes suaj – sa shpejt ju merrni një përgjigje pasi të keni dërguar një kërkesë. Një ping i shpejtë nënkupton një lidhje më të përgjegjshme, veçanërisht në aplikacionet ku koha është gjithçka (si video games). Ping matet në milisekonda (ms).

Çfarë është shpejtësia e shkarkimit?

Shpejtësia e shkarkimit është se sa shpejt mund t’i tërheqni të dhënat nga serveri tek ju. Shumica e lidhjeve janë të dizajnuara për të shkarkuar shumë më shpejt se ato të ngarkimit, meqenëse shumica e aktivitetit në internet, si ngarkimi i faqeve të uebit ose videoja streaming, përbëhet nga shkarkime. Shpejtësia e shkarkimit matet në megabit për sekondë (Mbps).

Çfarë është shpejtësia e ngarkimit?

Shpejtësia e ngarkimit është se sa shpejt dërgoni të dhëna nga ju te të tjerët. Ngarkimi është i domosdoshëm për dërgimin e skedarëve të mëdhenj me anë të postës elektronike, ose për përdorimin e videoklubit për të biseduar me dikë tjetër në internet (pasi ju duhet të dërgoni ushqimin tuaj video tek ata). Shpejtësia e ngarkesës matet në megabit për sekondë (Mbps).